Een droom is uitgekomen, want sinds kort importeer ik wijn! Hoe tof is dat?

Ik ben op zoek gegaan en het was geen moeilijke vraag uit welk wijnland die wijnen zouden moeten komen. Als fan van Duitse wijnen, sprak het voor zich dat ik voor Duitse wijnen zou gaan. Na een zoektocht en het proeven van verschillende wijnen van verschillende wijnen is mijn keuze gevallen op 2 wijnhuizen, toevallig allebei in Rheinhessen.

Beide wijnhuizen worden gerund door jonge vrouwelijke wijnmakers, die hele mooie en heerlijke wijnen maken. En ook tof, deze wijnen zijn tot nu toe niet in Nederland te krijgen maar nu dus wel bij Wijn van Esther.

Graag stel ik aan je voor:

Aura Weine – Laura Henrici

Laura Henrici

Het wijnmaken zit bij de 30-jarige wijnmaakster Laura Henrici in de familie, maar toch besloot zij in eerste instantie niet voor het wijnmaken te gaan. Ze deed de Hotelschool (leuk, heb ik ook gestudeerd!) maar uiteindelijk trok het wijnmaken toch wel en nu heeft ze haar eigen lijn Aura Weine en deelt ze de wijngaarden met haar vader Horst.

Samen met hem heeft ze 17 hectare aan wijngaarden die te vinden in Friesenheim, Rheinhessen. De stokken staan in een perfecte omgeving want er is beschutting door de Petersberg in het westen, een gemiddelde van 1970 zonne uren en een gemiddelde neerslag van 530mm per jaar.

Laura maakt wijnen met betoverende uitstraling en flair ofwel wijnen met Aura. Wat je ook in haar naam terug vindt! L Aura 😉

Benieuwd naar de wijnen? Klik hier om te zien met welke wijnen van Laura je kunt kennismaken via deze webshop.

Weingut Wasem Doppelstück – Marie & Julia Wasem

Het wijnmaken zit bij de zussen Wasem in het bloed. Sinds 2019 hebben zij de leiding over het wijnbedrijf in Ingelheim, Rheinhessen en het Doppelstück in hun naam verwijst naar hun twee (de zussen) samen. Echte Frauenpower zoals ze ook zelf zeggen! Daarbij staat kwaliteit, innovatie en duurzaamheid hoog in het vaandel.

De zussen willen graag biologisch werken en wijn maken en zijn midden in het proces om daar naar over te stappen.

Ook leuk, ze hebben een heus wijnhotel! Dus mocht je ooit in de buurt zijn….

Benieuwd naar de wijnen? Klik hier om te zien met welke wijnen van de zussen je kunt kennismaken via deze webshop.

Horeca

Heb je interesse in deze wijnen? En zou je ze willen schenken in jouw horecazaak? Dat kan. Neem contact op via esther@wijntjesmetesther.nl